Новини


[24-10-2012] Милко стана на 40...

     Милко стана на 40. Не, че сме много суеверни, но все пак традицията повелява този рожден ден да не се празнува. Тъй че, спазвайки я, чакаме Арахангелов ден...


[07-09-2012] Отпуската свърши!

     За съжаление и тази година отпуската отлетя бързо и вече все едно не е била. И все пак изкарахме 12 страхотни дни в Созопол, а след това, по традиция, приключвайки почивните дни в Дряново, отскочихме до Трявна. Подробности може да видите тук.


[16-07-2012] Напусна ни Джон Лорд!

     Ракът взе поредната си жертва - отиде си маестро Джон Лорд!
     Един от създателите на Deep Purple (и Whitesnake), виртуозен пианист, органист, музикант и композитор, той не се подчиняваше на клишета. Повече от 40 години беше една от емблемите на твърдия рок, но пишеше и музика отвъд етикетите - симфонична, класическа, джаз, фънк, рок...

     Почивай в мир, маестро![30-06-2012] Бяхме при Флория Тоска

     Снощи се отдадохме на музикален разгул и аристократично разложение – отидохме на опера! Гледахме Тоска, с японската гост-певица Шинобу Сато.
     Без да сме много разбиращи и дълбоки познавачи на оперното изкуство, можем да кажем, че много ни хареса. Също така си мислим, че нашите певци по нищо не отстъпваха на титулованата си гостенка. Декорът беше съвременен и интересен, а финалът – направо разтърсващ. И най-важното операта беше пълна, нещо, което, не очаквахме, явно незаслужено...
[23 ~ 25-05-2012] А-би-ту-ри-ен-тиииии!

     Тази година и ние се отчетохме на баловете. Първо бяхме в Дряново, където изпратихме към своето житейско пътешествие Тошко, наше много добро приятелче, а след това в София пожелахме попътен вятър на Криси, племенницата на Милко.
     Подробности и за двата бала може да прочетете тук.


[17-05-2012] Отиде си нашата Боцка!

     Отиде си нашата Боцка.
     Тя беше една уникална и очарователна 19-годишна сиамка. Случи се така, че след няколкото смени на къщи и стопани, по различни причини, изживя старините си (и надяваме се най-хубавите си години) при нас.
     Вярна на годините си и котешкия си нрав тя беше дресирала всички ни – и младите котараци, които смущаваха нейните лежерни и спокойни разходки из двора, и нас, които живеехме в сладката заблуда, че къщата е наша... Обичаше ни и ни позволи и ние да я обичаме; глезеше ни с галене и мъркане и ни позволяваше да ѝ отговаряме със същото; прощаваше честото ни отсъствие, лудостта на непрекъснатите ни ремонти и жалките ни опити да я превъзпитаваме; стана част от нас самите и сега... къщата ни е празна!
     Ако на някой му се струва преувеличено всичко написано до тук, значи просто не е гледал животно в къщи, и няма никога да разбере. На всички останали не е необходимо да описваме колко ни липсва!


[10-05-2012] „Всеки носи своя кръст“

     От днес на пазара е книгата на майката на Милко „Всеки носи своя кръст“. Въпреки, че е книга с разкази – вътре измислени истории няма. Част от тях са си лично нейни. Други са се случили с нейни приятели и познати, които после са ѝ ги разказали. Трети са част от дългогодишната ѝ журналистическа практика.
     Много от тях звучат доста невероятно, което само доказва, че живота има странно чувство за хумор! 

     Книгата издава издателство Ариадна и може да бъде намерена в книжарници Хеликон и пл. Славейков, както и да я поръчате онлайн от Store.bg и Zdravnitza.com.

     Приятно четене… 
Христос Воскресе!


                               
   Честит
   3-ти март!
                                
  Честита баба Марта! 

   В края на тази дълга и тежка зима
   Ви желаем много здраве и пролетни успивки![22-02-2012] ЧРД!

     Днес Петя достигна Христовата възраст! За многая лета...


[08-02-2012] Ден на национален траур!

     Днес е ден на национален траур в памет на загиналите в наводнението в с. Бисер и цяла Хасковска област!
     Тази година зимата е сурова! Но истината е, че не зимата е виновна за тази трагедия. Вярно е – пред природните стихии сме безсилни, но също така е вярно, че трагедията си я създадохме сами. С нашето престъпно нехайство и небрежност! И за жалост, не за първи път...
     Днес, в памет на загиналите българи и в уважение на скръбта на близките им, трябва да замълчим. Но още от утре трябва да направим всичко възможно никога повече да не се повтарят подобни събития.Весела Коледа 
и 
Щастлива Нова 2012 година!

[11-11-2011] Всички на масата!

     По работни, технологични и други причини от общ характер, почерпката послучай 70-годишния юбилей на мама Дима се състоя днес, (по чисто съвпадение) на специалната дата 11-11-11!
     Тихо и кротко, поне в началото, отбелязахме празника. На масата бяха обичайните заподозрени. Опитахме от всички питиета и вкусотии на масата, а накрая, с тортата, гръмнахме и шампанско!


[9-11-2011] Мама Дима стана на 70!

     Мама Дима, майката на Милко, днес е юбилярка! Да ни е жива и здрава и да ни радва още дълги, дълги години!


[24-10-2011] Милко чукна още една година!

     Милко стана на 39!
     Този път почерпката беше в пицария Рим, в тесен и весел семеен кръг. Имаше от всичко – китки, подаръци, питиета, мръвки и глезотии. Умората от работния ден не успя да попречи на веселбата и градусът на настроението беше на нужното ниво!
     На всички, които не бяха там – НАЗДРАВЕ!


[7-09-2011] Отпуската свърши!

     Тази година имахме нужда от почивка повече от всякога! Направихме каквото можахме по въпроса, този път, в Поморие, а след това, по традиция и в Центъра на България – Дряново. Опитахме се да се наспим, да съберем тен и слънце на поморийския плаж и тишина и спокойствие на Скалския язовир.
     Колкото можахме – починахме, каквото успяхме описахме тук, и вече сме на трудова нога, с надеждата да не забравим твърде бързо, че сме почивали и тази година...
Честито възкресение Христово! 
Много здраве и късмет на всички!        Честито освобождение,
       българи!


     От канари сърцето ми кърви!
     Върхът расте от сечени глави!
     И тишина!
     „На Шипка все спокойно!“
     не е спокойно! Шипка пак крещи
     във мен, в сина ми, в нашите бащи!
     Зове ни с ветровете си — тръбачи!
     Над деветстотин стръмни стъпала!
     Вървя по тях през кървава мъгла —
     Не към върха, към себе си се качвам!

                         из "Шипка", Дамян П. Дамянов

Честита Първа пролет!

                           Желаем Ви много здраве,
                           радост
                           и усмивки!

                     

[07-02-2011] Отиде си Гари Мур!

     Днес, рано сутринта, неочаквано и внезапно, едва на 58 години, си отиде още един вълшебник на китарата и хубавата музика – Гари (или както ние всички си го знаем – Гери) Мур! 
     По рокаджийски див и неубоздан, по ирландски прям, баладично нежен и по блоусарски мъдър, той беше страхотен музикант, отдаден на музиката и публиката си.

     Черна роза, маестро, почивай в мир!

     Някои от най-красивите му песни и инструментали можете да видите тук.Весела Коледа 
и 
Щастлива Нова 2011 година!

[24-10-2009] Милко стана на 38! 

     Милко стана на 38 в компанията на приятели, родители и сватове, братя, сестри, баджанаци, снахи и малки и големи племенници! Ля се огнена вода, бял и червен елексир! Хапваха се вълчи мезета, медни пържоли и вкусни тортички! Беше хубаво! На печелившите честито, на останалите – "Наздраве"!


[28-09-2010] Една разкошна седмица в Женева и околностите ѝ

     Нашият приятел Йожи, който заради работата си ходи често и за дълго до Женева, от много време ни кани да му погостуваме. И тъй като, следвайки рекламата на Milka, парченцата шоколад не ни закараха до там най-накрая стегнахме куфарите и полетяхме. Надълго и нашироко за нашата швейцаро-френска одисея можете да прочетете тук.


[7-09-2010] Отново на работа! 

     Отпуската свърши! След 10 дена в Приморско и 5 в Дряново отново сме в София и отново ни подметна въртележката на ежедневието. Дано, обаче, спомена за приятното изкарване да не ни напуска колкото се може по-дълго. Повече подробности за отпуската може да видите тук.


[26-06-2010] Ники е вече православен! 

     Николай, нашият племенник и син на сестрата и зетя на Петя, навърши една година и бе покръстен в църквата на Дряновския манастир "Св. Архангел Михаил"! Повече подробности може да видите тук.


[30-05-2010] Станахме кръстници! 

     Станахме кръстници на Елица, дъщеричката на нашите приятели Ирка и Пешо от Перник. Снимки от събитието (и последвалата почерпка) може да видите тук


[19-05-2010] Роди се Сара-Сибила!

     Цвета, братовчедката на Милко и приятелят ѝ Хайнер си имат вече втора дъщеричка – Сара-Сибила. Госпожицата се появи на бял свят в 2:25 часа сутринта на 19 май, тежи 3,2 кг и е висока 52 см. Да им е жива и здрава!


[16-05-2010] R.I.P., Ronnie! 

     Отиде си вълшебникът на твърдия рок – Рони Джеймз Дио! Неговият магнетичен глас ще остане завинаги в музикалните перли на групите, през които премина – Elf, Rainbow, Black Sabbath, DIO, Heaven & Hell. 
     Много добре знаем каква болест е Ракът, а този на стомаха е изключително болезнен... Което още веднъж показва духът на Рони! Той до последно беше на сцената и правеше турнета, дори го очаквахме през юни на софийска земя. Уви, този път драконите го повалиха! Елфът, който мечтаеше за един по-хубав свят, най-после изкачи сребърната планина и отлетя там високо където вече може наистина да хване дъгата, да поеме дълбоко въздух и да запее, както може единствено той: "Да живее рокендрола!"

Почивай в мир!


[14-05-2010] Австралийска артилерия насред София! 

     14 май, стадион "Васил Левски", вечерта, малко след 21 часа... Прожекторите постепенно угасват, а отпред, над сцената, с грохот набира скорост локомотивът! 
     Миг по-късно те вече са на сцената, а 65 хилядната публика пее задено с тях - "Rock'n'Roll Train", "Hell Ain't a Bad Place to Be", "Back in Black", "The Jack", "Whole Lotta Rosie", "Hell's Bells", "Thunderstruck", "You Shock Me All Night Long", "T.N.T.", "High Voltage", "Let There Be Rock"... И, разбира се, вечният финал с "Highway to Hell" и "For Those About to Rock (We salute you)"! 
     Шоуто беше зашеметяващо, мащабно, оглушително и твърде дълго чакано на родна земя. След повече от 30 години чакане, австралийската артилерия изнесе своята канонада на българска земя. Злите езици твърдят, че вече 35 години момчетата от AC/DC въртят пет песни и два албума... И общо взето са прави, но затова пък какви песни! 
     Който беше на стадиона разбра, че чакането си заслужаваше!
[06-05-2010] Честит Гергьовден! 

     Честит празник на всички Гошковци, Жорковци, Гоговци и Гергани! 
     Ние, без да сме именници, ще се включим в борбата срещу змея, като видим сметката на някое агънце в Дряново!

[23-04-2010] Милко дари кръв!

     Милко дари кръв. Направете го и вие. Хубаво е всеки, който може (отговаря на условията) и има желание, да го прави поне веднъж или два пъти в годината. Повече подробности може да намерите на сайта на Националният център по хематология и трансфузиология (НЦХТ).
Христос Воскресе!

132 години свободна България!


Честита баба Марта на всички! 

Желаем ви здраве, радост и усмивки![22-02-2010] Честит рожден ден! 

     Петя днес има рожден ден. Въпреки липсата на настроение, отбелязахме събитието в много тесен семеен кръг. Все пак рожденият ден е само веднъж в годината! 

Рожденият ден е само веднъж в годината!


Песенка крокодила Гены 

Пусть бегут неуклюже пешеходы по лужам, 
а вода по асфальту рекой. 
И не ясно прохожим в этот день непогожий, 
почему я веселый такой. 

Я играю на гармошке 
у прохожих на виду... 
К сожеленью, 
день рожденья только раз в году. 

Прилетит вдруг волшебник в голубом вертолете 
и бесплатно покажет кино, 
с днем рожденья поздравит и, наверно, оставит 
мне в подарок пятьсот эскимо. 

Я играю на гармошке 
у прохожих на виду... 
К сожеленью, 
день рожденья только раз в году.
[15-02-2010] Спечелихме! 

     Спечелихме в конкурса за най-оригинална сватбена снимка, организиран от нашите приятели Си Ди Ем ЕООД, които изработиха подаръците за гостите на сватбата ни. Можем да се похвалим, че ние бяхме първите софиянци, които се възползваха от тази услуга и се надяваме да сме на кадем!


[10-02-2010] Имаме си малко кумче! 


     От днес рано сутринта нашите кумове Христо и Ваня си имат Станимир - юнак, с целите 3.9 кг и 53 см. Всички са здрави, усмихнати и щастливи!
[11-01-2010] Последно сбогом! 

     Днес, след дълга и упорита борба с болестта, си отиде майката на Петя. 
     За многобройните си пациенти тя беше д-р Лидия Григорова, за приятелите и съседите си – Лиде, за зетьовете – докторката, а за дъщерите си – просто мама...
     Тя беше всеотдайно отдадена на работата и пациентите си. С времето много от тях се превърнаха във верни и близки приятели от всички краища на България – не я забравяха по празници, не пропускаха рожденият ѝ ден, споделяха трапезата и празненствата ѝ, но и бяха първи в моменти на трудности и грижи! И това я караше да се чувства спокойна и удовлетворена. 
     Ще я запомним с нейната лъчезарна усмивка и многобройните ѝ истории, с това, че винаги беше обърната към другите и готова да помогне. 

     За достойния живот,
     за човека, раздавал себе си никога няма да има забрава!Весела Коледа 
и 
Щастлива Нова 2010 година!
[11-12-2009] Една година без бай Иван Дудулов... 

     Измина една дълга година откакто, бързо и неочаквано, си отиде бай Иван. 
     Не е минал и ден, през който да не си спомним за него, да не го споменем или да не цитираме някоя от неговите приказки, които казваше рядко, но винаги на място. Не е минал и ден без да ни липсва сигурността, която той излъчваше и подкрепата, с която ни обгръщаше. Не е минал и ден, в който да не е бил с нас! 
     Иска ни се всички, които го познавахте, да си спомните за него. Но не с тъга от загубата, а с усмивка по спомените. Спомнете си за него такъв какъвто беше - отпуснал душата сред синовете и снахите си, отпиващ от домшния гроздов елексир и пеещ любимите си песни, здраво стъпил на земята и правещ планове за бъдещето. 

Нищо не може да ни го върне, 
нищо не може да ни го отнеме!


[24-10-2009] Милко трупна още една година!

     Милко извъртя още една година и ги натрупа 37...
     Веселбата по повода беше в Дряново, където през същото това време се вихреше и местния панаир. Времето беше чудесно, алкохола - качествен, а компанията - весела!


[17-09-2009] Роди се на света Елица!

     Нашите приятели Ирка и Пешо от Перник си имат дъщеричка – Елица, 2.95 кг, 50 см.
     Да им е жива и здрава, да е красавица като името си и щастлива като родителите си (на снимката), да ги радва и да ги ядосва!
 
 


[12-09-2009] Морето свърши... 

     Отпуската свърши! Върнахме се от моренцето почерняли, поотпочинали (уж!), посъбрали малко слънце, вятър, сол, пясък и спомени... Времето беше по наш вкус – част за плажа, част за разходки, много слънце, малко дъжд, неприлично много сън и кулинарен разгул... (Подробности в "По света и у нас")
     От понеделник отново на работа във вихъра на лудата въртележка.


[01-09-2009] Jon Lord в Пловдив... Страхотно шоу! 

     Слушали ли сте "Concerto for Group and Orchestra"?
     Към това което знаете прибавете атмосферата на античния театър, прекрасните български музиканти и наелектризираната публика и ще се приближите малко до това, което преживяхме вечерта на 1-ви септември в Пловдив!
     След 15 минутен антракт класикът-джентълмен от Deep Purple и Whitesnake продължи с класиката "Pictures Of Home", след това няколко композиции от албумите "Sarabande" (1974) и "Pictures Within" (1998), както и по-нови неща, изпяти от Katarzyna “Kasia” Laska и Doogie White.
     И, разбира се, двата биса – "Soldier Of Fortune" и "Child In Time".
     Беше една вечер на красивата музика. Без пушеци, светлинни ефекти и лазери, без клишета – поп, рок, джаз, симфонична, барокова, класическа... Просто хубава музика сътворена от един талантлив и всеотдаен музикант, с вид на мъдрец и патриарх – Jon Lord.

 

[30-08-2009] Оженихме и кумовете! 

     Точно в деня на нашата първа годишнина, се ожениха Христо и Ваня, нашите кумове. Какъв по-добър подарък! И както се казва в приказките: И ние бяхме там, ядохме, пихме, веселихме се заедно с тях, друснахме няколко хорца, вдигахме наздравици и викахме "Горчиво!".
     Скъпи приятели, пожелаваме ви дълъг и щастлив семеен живот! Пазете днешната си любов и ѝ се радвайте. Нека винаги има уют и топлина в дома ви, хляб и вино на трапезата ви, верни приятели, с които да ги споделяте и детски смях, който да осмисля всичко това!
     Бъдете щастливи и ГОРЧИВО!!!


[30-08-2009] Една година семейство! 

     Измина една година...
     Струваше ни се безкрайно далече, а вече е зад гърба ни! През тази година ни се случиха толкова много неща – някои добри, други лоши. На добрите се наслаждавахме и радвахме, с лошите се борихме и продължаваме да се борим до колкото можем. И продължаваме да гледаме напред и да правим планове. За работа, пътувания, ремонти...
     Никой не знае какво му крои Съдбата! Но когато до теб върви любим човек, ударите ѝ не те посрещат съвсем беззащитен, слаб и обезверен. И затова сме силни! Много!!!
     Този сайт е за всички наши приятели, настоящи и бъдещи, близо до нас и пръснати по света, за да сме заедно и тук, в това странно, отчуждаващо, но и събиращо ни пространство, наречено интернет.