Веселби и трапези

     Работата си е работа, но човек трябва и да почива отвреме-навреме. А каква по-хубава, приятна, ползотворна и ефективна почивка от тази да си с близки и приятели на веселби и трапези с повод и без повод.
     И тъй като в забързаното ни ежедневие те се случват все по-рядко се опитваме да не ги отказваме и да им се наслаждаваме докрай.Криси абитуриентка

25 май 2012

     Вторият бал тази година беше на Криси, щерката на брата и снахата на Милко.

     Изпращането нашата красавица започна в ранния следобед на 25 май. Посрещнаха ни щастливите мама и тате. Докато в съседната стая течаха последните приготовления на прически и тоалети ние наблегнахме на поздравленията, снимките, мезетата, питиетата и спомените по собствените си балове! И изведнъж... ето я – красива и усмихната, в страхотна червена рокля!!!
     В уречения час, точен по джентълменски, пристигна кавалерът със своята свита – тате, каращ колата и сестра, въоръжена с фотоапарат. Геройски устоя на снимките, любопитните погледи на родата и закачките по негов (и техен) адрес.
     Когато стана време за тръгване компанията се изсипа на улицата и снимките продължиха. Размина се без инциденти (т.е. комшиите не успяха да изпопадат от балконите, от които висяха). След като колата се скри зад ъгъла, всички се върнахме, шумни и приятно възбудени! Но... нашето празненство приключваше, започваше нейното!


Тошко абитуриент

23 май 2012

     Сезонът на баловете открихме на 23-ти в Дряново. Там пожелахме попътен вятър в житейския океан на Тошко, наше много добро приятелче (и почти братче на Петя).

     Джамбурето за случая беше в ресторанта на семейният хотел "Антик". Абитуриентът и щастливите му родители ни посрещнаха още на вратата с усмивки на лицата и фотоапарати в ръцете.
     Масите в ресторанта се огъваха от класни мезета и питиета. Гостите на Тошко бяхме на една дълга маса, а на съседните две бяха гостите на двама Тошкови приятели, също абитуриенти. И така, след като се настанихме, на масата заваляха наздравици и поздравления. И от нашата маса към съседните две. И от съседните две към нашата маса... Броят им беше такъв, че със сигурност и тримата юнаци ще плават успешно и спокойно в океана на живота!
     Някъде към единадесет часа, вече по тъмно, всички излязохме навън за фойерверките! И след това като се почна... Танци и веселба до зори! В 2 ни досрамя и си тръгнахме, оставяйки абитуриентите да си довършат купона на спокойствие. Че на следващия ден ги чакаше и бал!


Покръстихме и Ники

26 юни 2010

     Николай, нашият племенник и син на сестрата и зетя на Петя, навърши една година! Надя и Милен, неговите родители, решиха, че е време Ники да се влее в редиците на православието и ни поканиха - близки и приятели - да присъстваме на този важен за тях момент. Кръстник беше синът на кумовете им Тошко, който се справи страхотно със задачата си! 

     Церемонията се проведе в църквата на Дряновския манастир "Св. Архангел Михаил". Четиридесет минутното закъснение на отец Райко не можа да помрачи празничното настроение. 
     Ники се държа мъжки! Не гъкна нито докато го потапяха във водата, нито докато го помазваха, нито докато му рязаха косичката! Единствено в очите му се четеше надигащото се възмущение и яд от тези необясними посегателства! И естествено си върна за всичко като се изпишка в купела... 
     След кръщенето, се разходихме из двора на манастира, където основната атракция бяха зайчетата и пауните в клетките и двете понита, които се разхождаха спокойно измежду гостите на манастира. След това направихме една фото сесия с току-що покръстения рожденик пред тортата (подарък от майката на кръстника) и многобройните подаръци от другите гости. Отхвърлили официалната част се отправихме към ресторанта, където падна голяма веселба!


Кръщене на Елица

30 май 2010

     Нашите приятели Ирка и Пешо от Перник ни оказаха честта да ни поканят за кръстници на своята дъщеричка. Нашата кръщелница Елица е една малка, красива и изключително чаровна осеммесечна принцеса! 

     Кръстихме Еличка в обновената Драгичевска църква "Успение Богородично" в тесен семеен кръг. Кръщелницата ни се държа на положение, докато отец Стоян не я потопи в купела - тогава всички разбраха, че освен много красива тя е и много гласовита! 
След като приключихме с официалната част се отправихме към терасата на къщата на дядо Сашо и баба Марга. И там, докато кръщелницата ни си взимаше дъх от преживените емоции, а бабите подреждаха масата в къщата, защото навън валеше, тате Пешо и кръстника Милко здраво се потрудиха (с пот на чело и чаша бира в ръка) над скарата и мръвките под навеса. 
     Час по-късно всички се настанихме около трапезата и се отдадохме на наздравици и приятна приказка. Докато стане време за кафето небето се проясни, дъжда спря и го изпихме на терасата. След което, колкото и да не ни се тръгваше, поехме към гарата, а от там към София.


На Гергьовден в Дряново

5 - 9 май 2010 

     Хванахме рейсът още в четвъртък след работа, за да не губим ценно време от почивката, и се понесохме към Дряново, където вече ни чакаха с нетърпение, отворени обятия, засукани специалитети и изстудени питиета. 

     Изкарахме страхотно! Спяхме до късно и не бързахме за никъде (нещо, което не ни се беше слувало много отдавна), наслушахме се на тишина и птички, надишахме се на чист въздух. Самият гергьовден изкарахме в селската къща на нашите приятели Дима и Тодор в село Марча, малко над Дряново. На следващия ден, след като се наспахме, отидохме до Боженци, а в съботата се размесихме с дряновци на пазара.
     Разбира се, броени дни свършват бързо и щем-нещем си събрахме багажа и в неделята тръгнахме наобратно към прахоляка и шума...
Comments